Injectables

Behandeling van rimpels en plooien met behulp van injectables

De behandeling van rimpels en plooien is een beslissing die u zelf maakt. Als injectables arts kan ik u daarbij adviseren welke behandeling voor u het beste resultaat oplevert. Het gehele gelaat zal worden bekeken, zoals de vorm, de huid, de volheid en het evenwicht in de veroudering tussen de verschillende delen van het gezicht.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een (injectables) behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk advies. Aansluitend kunt u zich eventueel direct laten behandelen.

Rimpel- en plooienvorming

Als we ouder worden verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden ontstaan. Enerzijds wordt de veroudering van de huid  genetisch bepaald en is vaak onvermijdelijk. Aan deze interne veroudering kunnen we helaas weinig doen. Adviezen als een evenwichtige voeding, vitamines, goede bloeddoorstroming en een goede huidverzorging kunnen daarbij helpen. De veroudering van buitenaf wordt enerzijds door de levenswijze bepaald zoals constante stress, onjuiste voeding, alcohol en sigaretten. Anderzijds veroudert de huid ook snel door de factor zonlicht. Een natuurlijke methode om deze rimpels en plooien te corrigeren is de behandeling door middel van hyaluronzuurhoudende injectables (fillers).

Wat is hyaluronzuur?

Het werkzame bestanddeel in vele fillers is hyaluronzuur dat van oorsprong al in het lichaam voorkomt en ervoor zorgt dat de huid elastisch en vochtig blijft. De hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam neemt af als we ouder worden waardoor rimpels in de huid ontstaan. Door een filler in de rimpels in te brengen wordt het natuurlijke hyaluronzuur aangevuld en de rimpels opgevuld. Het hyaluronzuur zal  langzaam worden afgebroken waardoor het effect 9-12 maanden aanhoudt.

De behandeling

Tijdens een behandeling (gemiddelde duur 20-30 minuten) worden de vooraf door u aangegeven rimpels of plooien opgevuld met een non-permanente filler. Dit is een filler die volkomen wordt afgebroken door het lichaam. Middelgrote en diepe plooien kunnen worden opgevuld, volumeverlies kan worden hersteld, maar ook voor de lippen, de lijntjes rond de mond, de neuslippenplooi en kraaienpootjes kunnen worden gecorrigeerd.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet u direct resultaat. Het wordt wel aanbevolen overmatige blootstelling aan zon/UV straling te vermijden gedurende één week na de behandeling. Na 3-6 weken kan het nodig zijn de behandeling te herhalen voor het mooiste resultaat. Na ongeveer 9 tot 16 maanden (afhankelijk van de locatie), als de hyaluronzuur (non-permanente filler!) is afgebroken, kan er opnieuw worden ingespoten.   

                   Voor behandeling met Stylage S                                        Na behandeling met Stylage S

Bijwerkingen

Direct na de behandeling kan er sprake zijn van enige roodheid, zwelling en ontstaat er soms een blauw plekje. Deze effecten zullen na 1-2 dagen weer zijn weggetrokken. De nonpermanente hyaluronzuurhoudende fillers, die ik gebruik, worden uiteindelijk geheel door het lichaam verwerkt. Het zijn volkomen veilige vulmiddelen en kunnen geen allergische reacties geven.

Botox

Werking

Injecties met Botox (Botuline Toxine A) worden gebruikt om de kracht van spiertjes in de huid te verminderen. Rimpels rond de ogen ("kraaienpootjes") op het voorhoofd en de zogenaamde "fronsrimpel" zijn zeer geschikt om met Botox te behandelen. Doordat de mimische spieren minder krachtig worden, verstrijken de rimpels vanzelf.

De behandeling

Vooraf hoeft u geen speciale maatregelen te treffen. De Botox zal rechtstreeks in de kleine spiertjes onder de huid worden gespoten, waardoor de spier verslapt en er minder rimpels in de huid getrokken kunnen worden. Het effect uit zich na enkele dagen en houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan. Herhaalde inspuitingen zijn nodig voor een langdurig resultaat.

Na de behandeling

Als u de behandeling heeft ondergaan mag u alles doen wat u voor uw behandeling ook deed.

Bijwerkingen

In de eerste periode kan de huid wat gezwollen zijn. Deze zwelling trekt gewoonlijk binnen een uur geleidelijk weg. Een enkele maal komt allergie voor Botox voor. Indien dit het geval is kan er uiteraard niet meer behandeld worden.

Indien Botox niet door een ervaren artsen wordt aangebracht bestaat het risico dat er een hangend bovenooglid ontstaat. Dit herstelt evenwel volledig binnen 4 maanden.

In geval van een zwangerschap wordt er niet met Botox behandeld.

Overmatig transpireren

Werking

Ernstig transpireren onder de oksels, van de handen en voeten wordt ook met Botox behandeld. Na de behandeling door middel van injecties is de transpiratie gedurende drie tot negen maanden met 80 tot 90% verminderd.

Algemene informatie over injectables

Naar linkedin
Cosmetiek Raymond de Zeeuw
c  o  s  m  e  t  i  s  c  h    a  r  t  s  -  f  l  e b  o  l  o  o  g
Cosmetiek Raymond de Zeeuw
Naar facebook
Dutch college of Phlebology
Benelux vereniging voor flebologie
Nederlands samenwerkingsverband artsen schoonheidsspecialisten