Echosclerocompressietherapie 

Algemeen

Voor het wegspuiten van grotere spataderen kan gebruik worden gemaakt van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Tijdens deze behandeling wordt een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader gespoten. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen.

Geen operatie

Deze behandeling is een succesvol alternatief voor patiënten die liever geen operatie of inwendige lasertherapie wensen of bij wie deze ingrepen technisch gezien niet uitvoerbaar blijken te zijn.

Tijdens de behandeling wordt met behulp van de duplex (echo-onderzoek) gecontroleerd waar het schuim zich bevindt en of het gewenste resultaat is bereikt. Na het inspuiten wordt de ader dichtgedrukt met een wattenrol  en twee verbandkousen. De kous dient u 7-10 dagen dag en nacht te dragen, afhankelijk van de dikte van de spatader. s’ Nachts moet een kous worden uitgetrokken. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

Behandeling

Het echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kunt u naar huis en mag u uw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag u ook zelf autorijden. Vermijd wel hoge druk op de benen gedurende de eerste 2 weken. Bij een vervolgafspraak wordt met de duplex gecontroleerd of de spataderen goed zijn afgesloten. 

echosclerocompressietherapie

Spataderen wegspuiten onder echogeleide met foam

Naar linkedin
Cosmetiek Raymond de Zeeuw
c  o  s  m  e  t  i  s  c  h    a  r  t  s  -  f  l  e b  o  l  o  o  g
Cosmetiek Raymond de Zeeuw
Naar facebook
Dutch college of Phlebology
Benelux vereniging voor flebologie
Nederlands samenwerkingsverband artsen schoonheidsspecialisten