Wat is Stylage?

Stylage

Stylage is een nieuwere generatie hyaluronzuur filler, met daaraan toegevoegd een antioxidant, zodat er minder roodheid en zwelling optreedt na het injecteren. Er zijn een aantal verschillende Stylage producten, elk geschikt voor een andere behandeldoelstelling.

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in de huid en zorgt ervoor dat de huid water kan vasthouden. Dit is belangrijk voor de spankracht van de huid. Echter neemt de hoeveelheid hyaluronzuur naarmate mensen ouder worden af. Het inspuiten van Stylage zorgt ervoor dat het hyaluronzuur- en vochtgehalte in de huid wordt hersteld.

Het antioxidant dat aan Stylage is toegevoegd is Mannitol. Mannitol richt zich met name op de hydroxyl radicalen, welke ontstaan door het prikken, met als gevolg direct zichtbaar effect. Er ontstaan minder ontstekingsreacties als gevolg van het prikken zelf: minder roodheid, minder zwelling! Daarnaast vergroot de toevoeging van Mannitol aan Stylage de tolerantie en daarmee veiligheid van deze injectable.

Stylage behandelingen

De behandeling met Stylage verloopt niet anders dan behandeling met andere fillers (Juvéderm bijvoorbeeld). Stylage wordt met een dun naaldje in de huid geïnjecteerd. Stylage kan net als andere fillers worden ingezet om een zogenaamde liquid facelift mee te doen. Het verouderingsproces, waarbij er sprake is van volumeverlies kan worden gecorrigeerd met een dikkere vorm van hyaluronzuur, bijvoorbeeld Stylage XL. De Stylage wordt ingebracht middels een canule in de diepere lederhuid, bijvoorbeeld in de jukbeenderen en wangen, zodat er een wanglift plaatsvindt. Het gezicht ziet er daarmee jonger uit, hamsterwangen nemen af en wallen worden minder zichtbaar. Het voordeel van Stylage inbrengen middels een canule is dat er minder injectieplaatsen nodig zijn.

Om wallen minder zichtbaar te maken kan ook de traangoot met Stylage worden behandeld. De wallen vallen hierdoor minder diep. Naast de liquid facelift is het eveneens mogelijk om met de lichtere vormen van Stylage, bijvoorbeeld S om fijnere lijntjes te behandelen. Deze lichtere vormen zijn eveneens geschikt om lipvolume te verbeteren.

Het resultaat van de behandeling met Stylage is direct na de behandeling zichtbaar en blijft ongeveer negen tot twaalf maanden zichtbaar. Voor de lippen is de duur van de behandeling korter, ongeveer een half jaar.

Stylage behandelgebieden

Voor een optimaal resultaat in het gehele gezicht heeft Stylage verschillende samenstellingen, elk geschikt voor een ander behandelgebied.

 • Stylage Special Lips is toepasbaar voor het opvullen van kleine oppervlakkige rimpels rond de mond, het aanzetten van de contouren van de lip en het volume vergroten van de lippen.
 • Stylage S is toepasbaar voor het opvullen van oppervlakkige rimpels zoals kraaienpootjes, het tegengaan van donkere kringen en het volume vergroten van de lippen.
 • Stylage M is toepasbaar voor het opvullen van middel- tot diepe rimpels, bijvoorbeeld de mond- neusplooi.
 • Stylage L is toepasbaar voor de plooien tussen de wangen en neus, daar waar het gaat om diepe rimpels.
 • Stylage XL is toepasbaar voor het toevoegen van volume in het gehele gezicht. Hierbij kan worden gedacht aan: het liften van het gezicht door meer volume aan te brengen, toevoegen van volume aan de jukbeenderen, behandeling gezichtscontour en het behandelen van holle slapen.

De behandelgebieden van Stylage zijn dus vrijwel het gehele gezicht: wangen en jukbeenderen, slapen, ogen, onderkaak, neus-lipplooi, kin en lippen. Afhankelijk van het behandelgebied en de mate van volumeverlies kiest uw cosmetisch arts de juiste dikte Stylage.

injectable behandeling nasolabiaalplooi (neuslippenlijn)

Wat is Juvéderm ?

Juvéderm

Juvéderm is eveneens een assortiment fillers voor het gelaat waarmee de tekenen voor van huidveroudering zachtjes worden weggewerkt en die uw bestaande kwaliteiten subtiel benadrukt. De fillers van Juvéderm hebben als belangrijkste bestanddeel hyaluronzuur in gelvorm. Deze gels worden met een uiterst dun naaldje onder de huid gespoten. Het ingespoten hyaluronzuur trekt vocht aan wat niet alleen resulteert in een goed gehydrateerde huid, maar ook extra volume.

Deze nieuwe generatie fillers van Juvéderm zijn speciaal ontwikkeld waardoor deze zachte gelformules specifieke problemen kunnen aanpakken. Het resultaat is daarmee natuurlijk. De formule lijkt op de natuurlijke vorm van hyaluronzuur die in de huid voorkomt, waardoor het effect tot wel 14 maanden kan aanhouden.

Juvéderm behandelingen

De behandeling met Juvederm verloopt niet anders dan behandeling met andere fillers (Stylage bijvoorbeeld). Juvéderm wordt met een dun naaldje in de huid geinjecteerd. Het geeft tijdens het inspuiten een licht branderig gevoel dat meteen weer verdwijnt. Juvéderm is, zoals eerder gezegd, speciaal ontwikkeld als zachter alternatief voor fillers. De gelvorm kan eenvoudig worden geïnjecteerd en zorgt voor een langer aanhoudend, natuurlijk resultaat. Dit heeft te maken met de speciale samenstelling, met zogenaamde VYCROSS technologie  (korte hyaluronzuurketens zijn gekoppeld aan lange ketens), waarbij deze betere koppeling van hyaluronzuur ervoor zorgt dat het langer in de huid blijft en daarmee ook het effect van de rimpelbehandeling verlengt.

De Juvéderm lijn is verrijkt met Lidocaine, wat een verdovende werking heeft. Hierdoor verloopt de rimpelbehandeling voor u zo comfortabel mogelijk.

Juvéderm behandelgebieden

Er zijn een aantal varianten opgenomen in het assortiment, elk inspelend op een proces van huidveroudering.

 • Juvéderm Voluma met lidocaine

De Juvéderm Voluma met lidocaine is een filler die kan worden ingezet om het volume in het gezicht terug te brengen. Het is mogelijk om volume terug te brengen in de wangen en tevens een gladdere huid te krijgen. Ook is Juvéderm Voluma zeer geschikt om de vorm van het gezicht terug te verbeteren, door volume in de wangen, jukbeenderen en kin te herstellen. Hierdoor wordt de vorm van het gezicht zachter, wat resulteert in een jeugdige uitstraling.

 • Juvéderm Volift

Juvéderm Volift kan worden toegepast om fijne lijntjes te vervagen, daarmee uitermate geschikt om rokerslijntjes boven de mond te vervagen. Daarnaast kan ook de lipcontour worden neergezet middels deze filler en de lijn die loopt van de neus van mond worden verzacht.

 • Juvéderm Volbella

De Juvéderm Volbella is speciaal ontwikkeld om volume terug te brengen in de lippen en gebied rond de mond. De gel wordt met een uiterst dun naaldje in de huid gespoten, wat zorgt voor een natuurlijk en egaal resultaat.

De resultaten van een behandeling met Juvéderm zijn direct zichtbaar. U ziet meteen dat het behandelde gebied gladder is of de lippen voller zijn. De huid kan direct na de behandeling een beetje gezwollen zijn. Dit neemt geleidelijk af en is na één tot twee dagen verdwenen. Meteen na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten hervatten. U profiteert ongeveer een jaar van het effect van de behandeling. Juvéderm wordt volledig door het lichaam afgebroken. Om het effect van de behandeling te behouden, kunt u deze zonder problemen na een jaar herhalen.

 

Wat is Teosyal?

Teosyal

Teosyal is de merknaam van een filler die gemaakt wordt door de Zwitserse firma Teoxane, bekend om de hoge kwaliteit van haar produkten. Het heldere materiaal bestaat uit hyaluronzuur, een natuurlijke, in de huid voorkomende stof. Teosyal is een gel en kan in veel verschillende delen van het gezicht geïnjecteerd worden. Er zijn voor de diverse toepassingsgebieden verschillende diktes van de gel beschikbaar. Vaak is een combinatiebehandeling het beste. 

Fillers kunnen een ideale keuze zijn voor mensen die specifieke gebieden in het gezicht willen verbeteren, of van rimpels af willen die ontstaan als het gezicht ouder wordt. Teosyal kan worden gebruikt om uw huid gladder te maken, de contouren van het gezicht ronder en de lippen voller te maken. De veelzijdigheid van de toepassingsgebieden van Teosyal is voor veel mensen een reden om hiervoor te kiezen. 

Teosyal wordt na verloop van tijd volledig door het lichaam afgebroken. Dit proces duurt meestal 9 tot 12 maanden. Na deze periode zou u de procedure moeten herhalen om het behaalde resultaat vast te houden.

Teosyal behandelingen

De behandeling met Teosyal verloopt niet anders dan behandeling met andere fillers. Teosyal wordt met een dun naaldje in de huid geinjecteerd. Zodra Teosyal zich in de huid bevindt, zet het uit. Dit uitzetten zorgt ervoor dat de rimpels naar buiten worden geduwd en er dus een gladdere huid ontstaat. Zo kan het ook volume genereren in andere delen van het gezicht, zoals lippen, jukbeenderen, kin, wangen, wenkbrauwen, etc.

Teosyal heeft een korte hersteltijd. Behalve enige roodheid, zwelling en ongemak op de injectieplaats, kunt u vrijwel direct uw dagelijkse bezigheden hervatten. Het enige wat u gedurende de eerste dagen na de behandeling moet vermijden is hard wrijven op het behandelde gebied of sterk de lippen tuiten indien deze zijn behandeld. Ook kunt u het beste extreme temperaturen vermijden tot twee weken na de behandeling.

Teosyal is verrijkt met Lidocaine, wat een verdovende werking heeft. Hierdoor verloopt de rimpelbehandeling voor u zo comfortabel mogelijk.

Teosyal behandelgebieden

Ik heb een aantal varianten opgenomen in mijn assortiment, waarvan hier de belangrijkste:

 • Teosyal First Lines met lidocaine

First Lines met lidocaine is een filler die kan worden ingezet om storende fijne rimpeltjes of kleine rimpels rond de mond te behandelen Dit is een hele dunne niet-permanente filler die net onder de huid wordt geïnjecteerd. Het is een geweldige filler voor de beginnende rimpeltjes.

 • Teosyal Deep Lines met lidocaine 

Teosyal Deep Lines kan worden toegepast om marionetlijnen, oftewel afhangende mondhoeken, te corrigeren. Dit zijn de rimpels die vanaf de mondhoeken naar beneden lopen. Deze rimpels kunnen een sombere uitdrukking aan uw gezicht geven. Marionetlijnen worden voornamelijk veroorzaakt door volumeafname van de onderkaak en lippen. Een injectable behandeling met Deep Lines kan de mondhoeken en het gebied daaronder verstevigen. 

 • Teosyal Ultra Deep

Teosyal Ultra Deep kan worden toegepast om meer prominente jukbeenderen, een strakkere kaaklijn en/of meer volume in het gezicht te verkrijgen. Deze filler bevat veel hyaluronzuur en herstelt probleemloos het volume in uw gezicht. U heeft met deze injectables ruim een jaar profijt van de behandeling!

De resultaten van een behandeling met Teosyal zijn direct zichtbaar. 

 

Rimpelbehandeling met fillers

Naar linkedin
Cosmetiek Raymond de Zeeuw
c  o  s  m  e  t  i  s  c  h    a  r  t  s  -  f  l  e b  o  l  o  o  g
Cosmetiek Raymond de Zeeuw
Naar facebook
Dutch college of Phlebology
Benelux vereniging voor flebologie
Nederlands samenwerkingsverband artsen schoonheidsspecialisten