Echoscleroseren (wegspuiten van spataderen onder echogeleide)

Voor het wegspuiten van grotere spataderen kan gebruik worden gemaakt van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Tijdens deze behandeling wordt een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader gespoten. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen.

Geen operatie
Deze behandeling is een succesvol alternatief voor patiënten die liever geen operatie of inwendige lasertherapie wensen of bij wie deze ingrepen technisch gezien niet uitvoerbaar blijken te zijn.
Tijdens de behandeling wordt met behulp van de duplex (echo-onderzoek) gecontroleerd waar het schuim zich bevindt en of het gewenste resultaat is bereikt. Na het inspuiten wordt de ader dichtgedrukt met een wattenrol en twee verbandkousen. De kous dien je 7-10 dagen dag en nacht te dragen, afhankelijk van de dikte van de spatader. s’ Nachts moet een kous worden uitgetrokken. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

Behandeling
Het echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kun je naar huis en mag je jouw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag je ook zelf autorijden. Vermijd wel hoge druk op de benen gedurende de eerste 2 weken.

Nieuwsgierig geworden?
Heb je al langere tijd last hinderlijke spataderen? Neem gerust contact op en laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.