Schimmel(kalk)nagels behandelen met laser

Kalknagels zijn hardnekkig en ontsierend. De reguliere behandeling (zalfjes, pillen) verloopt moeizaam en is tijdrovend. De infectie leeft onder en in de nagel waardoor de meeste behandelingen de infectie niet effectief kunnen bereiken en vernietigen. Orale therapie met Lamisil (tabletten gedurende 3 maanden) of Trisporal (pulstherapie met tabletten) leiden tot goede resultaten, echter kunnen vervelende bijwerkingen (leverstoornissen, smaakverlies) met zich meebrengen.

Gelukkig kunnen wij uitkomst bieden met een laser die precies gericht is op schimmels. De energie van de laser (1064 nm) wordt omgezet in warmte waardoor de schimmel wordt vernietigd. De laserbehandeling is een prima alternatief ( zonder vervelende neveneffecten! ) voor de vaak omslachtige, niet doeltreffende en langdurige inname van medicatie, of het volledig verwijderen van de nagel.

Tijdens de behandeling, die slechts enkele minuten in beslag neemt, wordt de besmette nagel horizontaal en verticaal bestreken met het handstuk. De meeste patiënten voelen alleen warmte tijdens de behandeling. Drie behandelingen zijn in eerste instantie nodig, om de 2-4 maanden, voor een duurzaam effect.

Na ongeveer 9-12 maanden is het aangetaste nageldeel grotendeels uitgegroeid en kun je een grote verbetering waarnemen.

 

Hoe werkt het in de praktijk?
Je maakt een afspraak in de praktijk. Tijdens het eerste bezoek wordt bekeken of jouw kalknagels inderdaad op een schimmel berusten. Houdt er rekening mee dat enkele dagen tot een week voor de behandeling de nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk moet worden afgevijld (tot een dikte van maximaal 2 mm). Ons advies is dit te laten doen door een ervaren pedicure.

Op de dag van de behandeling wordt nagel voor nagel behandeld met de laser. Dit kan een warm of tintelend gevoel geven.

Dus alle 10 de nagels worden behandeld!!

Nabehandeling
De laser behandeling wordt gevolgd door een behandeling met een antischimmelzalf (Loprox). Deze zalf moet eenmaal daags om de nagels en tussen de tenen gebruikt worden. Schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met een schimmelwerende spray. De gezonde nagel heeft tijd nodig om uit te groeien, gemiddeld duurt dit 9 maanden tot een jaar. Wij adviseren de behandeling 1 keer per 2-4 maanden te herhalen voor het optimale effect.

Kosten
Een ‘kuur’ van 3 behandelingen kost u 299 euro. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je kunt ook kiezen om per keer te betalen, maar dan bedragen de kosten 125 euro per behandeling.

Redenen om voor de laser te kiezen:
• Vrijwel pijnloos
• Korte behandelduur
• Veilig
• Dagelijkse activiteiten meteen uitvoerbaar

Nieuwsgierig geworden?
Heb je al langere tijd last van een of meerdere kalknagels? Neem gerust contact op en laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.