Over injectables

De behandeling van rimpels en plooien is een beslissing die je zelf maakt. Als cosmetisch arts kan ik je daarbij adviseren welke behandeling voor jou het beste resultaat oplevert. Het gehele gelaat zal worden bekeken, zoals de vorm, de huid, de volheid en het evenwicht in de veroudering tussen de verschillende delen van het gezicht.

Kosteloos intakegesprek
Voorafgaand aan de behandeling krijg je vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een (injectable) behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en je krijgt een persoonlijk advies. Aansluitend kun jij je eventueel direct laten behandelen.

De huid verandert
Als we ouder worden verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden ontstaan. Enerzijds wordt de veroudering van de huid genetisch bepaald en is vaak onvermijdelijk. Aan deze interne veroudering kunnen we helaas weinig doen. Adviezen als een evenwichtige voeding, vitamines, goede bloeddoorstroming en een goede huidverzorging kunnen daarbij helpen. De veroudering van buitenaf wordt enerzijds door de levenswijze bepaald zoals constante stress, onjuiste voeding, alcohol en sigaretten. Anderzijds veroudert de huid ook snel door de factor zonlicht. Een natuurlijke methode om deze rimpels en plooien te corrigeren, maar daar waar nodig extra volume te geven of gebieden als lippen, kaaklijn en jukbeenderen te accentueren, is de behandeling door middel van natuurlijke, hyaluronzuurhoudende fillers. Met behulp van deze fillers geven we het gezicht weer een boost en krijg jij een frisse en jongere uitstraling.

Hyaluronzuur
Het werkzame bestanddeel in vele fillers is hyaluronzuur dat van oorsprong al in het lichaam voorkomt en ervoor zorgt dat de huid elastisch en vochtig blijft. De hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam neemt af als we ouder worden waardoor rimpels in de huid ontstaan. Door een filler bijvoorbeeld in de rimpels in te brengen wordt het natuurlijke hyaluronzuur aangevuld en de rimpels opgevuld. Het hyaluronzuur zal langzaam worden afgebroken waardoor het effect 9-16 maanden aanhoudt.

Non permanente filler
Tijdens een behandeling worden de tijdens het intakegesprek doorgenomen probleemgebieden aangepakt en opgevuld met een non permanente filler. Dit is een filler die volkomen wordt afgebroken door het lichaam. Gebieden waar een volumetekort is ontstaan, contouren die zijn afgenomen en middelgrote en diepe plooien kunnen worden opgevuld, maar ook voor de lippen, de lijntjes rond de mond, de neuslippenplooi en kraaienpootjes is een correctie mogelijk met behulp van deze natuurlijke fillers.

Direct resultaat
Na de behandeling zie je direct resultaat. Het wordt wel aanbevolen overmatige blootstelling aan zon/UV straling te vermijden gedurende één week na de behandeling. Na 3-6 weken kan het nodig zijn om de puntjes op de i te zetten (uptouch) voor het mooiste resultaat. Na ongeveer 9 tot 16 maanden (afhankelijk van de locatie), als de hyaluronzuur (non-permanente filler!) is afgebroken, kan er opnieuw worden ingespoten.

Sterke mimiek
Naast het ontstaan van de eerder aangegeven statische rimpels kunnen er, als we ouder worden ook rimpels ontstaan en dan met name op die plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkste is. Botox kan dan worden toegepast om dynamische rimpels te doen afnemen. Echter werkt botox op een andere wijze als bijvoorbeeld een filler.

Botox
Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk (dus niet permanent!) minder krachtig wordt. Doordat de spiertjes niet kunnen samentrekken, blijft de huid ontspannen en zal de rimpel minder zichtbaar zijn. Je zult na enkele maanden na de botox behandeling zien dat de spieractiviteit zich weer volledig herstelt. Bij regelmatige behandeling met botox blijft de stof wel langer actief. Maar het resultaat is dus nooit blijvend. Botox is bij uitstek geschikt voor de behandeling van rimpels in het gezicht waar de mimiek het sterkste is, waaronder de fronsrimpel, de rimpels op het voorhoofd en de kraaienpootjes. Dit zijn de 3 bekendste zones waar botox voor wordt gebruikt.

Vervolgbehandeling nodig
Indien botox wordt geadviseerd dien je er rekening mee te houden dat een vervolgbehandeling nodig blijft, aangezien de werking van botox tijdelijk is. Een botox behandeling duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Met een heel klein naaldje wordt botox in de spier geïnjecteerd. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk.