Botox bij overmatig transpireren

Een andere toepassing van botox is een botox behandeling tegen overmatige transpiratie. Overmatig transpireren (hyperhidrosis) komt veelvuldig voor, dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels maar bijvoorbeeld ook het aan de handen of voeten. Overmatig transpireren kan ook een grote invloed hebben op iemands sociale leven. De oorzaak is vaak niet aan te wijzen, maar een botox behandeling kan de oplossing voor jou zijn!

Behandeling
Een inspuiting met botox in de huid leidt tot een ongeveer 95% reductie in de zweetproductie. De botox behandeling heeft nagenoeg geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie blijft intact. Tijdens de botox behandeling worden in het gebied om de 1-2 centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. De meeste cliƫnten ervaren de injecties met botox niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Effect van Botox behandeling tegen overmatige transpiratie
Na ongeveer vijf dagen is het effect van de botox al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Mocht een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageren, kan er zo nodig een correctie worden uitgevoerd. De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld drie tot negen maanden. De botox behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Nieuwsgierig geworden?
Heb je al langere tijd last van een overmatig transpireren? Neem gerust contact op en laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.