Rimpelbehandeling met botox

Tijdens de behandeling, die gemiddeld 10 minuten duurt worden de tijdens de intake besproken behandelzones in het gelaat behandeld met botox. Botox zorgt er dus voor dat de spier tijdelijk minder krachtig wordt waardoor de huid ook de mogelijkheid krijgt zich te ontspannen. De rimpel zal minder zichtbaar gaan worden.

Er wordt gebruik gemaakt van een zeer dun naaldje om de botox te plaatsen in de desbetreffende spiertjes. Dit is een handeling die over het algemeen weinig belastend of pijnlijk is. Voordat de injectie(s) worden geplaatst, wordt de huid eerst goed gereinigd met antiseptica.

Gebieden waar botox bijvoorbeeld voor gebruikt wordt, zijn de fronsrimpel, de rimpels op het voorhoofd en de kraaienpootjes.

Na de behandeling
Na de botoxbehandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken, echter verdwijnt dit doorgaans binnen een half uur tot een uur. De botox werkt alleen op de behandelde spier en niet op de rest van het lichaam, waardoor deze behandelingen relatief ongevaarlijk zijn. Er komen vrijwel nooit bijwerkingen voor.

De eerste twee tot vier uur na een botox behandeling moeten de behandelde spieren veel worden aangespannen, dus je wordt aangeraden bijvoorbeeld veel te fronsen of het voorhoofd op te trekken, maar dat hangt dus af van het behandelde gebied.

Ga de eerste paar uur na de botox behandeling niet liggen of bukken, maar hou het hoofd zo veel mogelijk rechtop. Make-up of crème mag een uur na de botox behandeling worden gebruikt. Vermijd intensieve druk of massage van het behandelde gebied de eerste dagen na de botox behandeling.

Effect na een botox behandeling
Enkele dagen na de botox behandeling begint de botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na twee weken is het effect op de spier maximaal. De rimpels zijn veel minder diep en de huid zal op termijn steeds gladder worden. Het effect van een botox behandeling blijft gemiddeld drie tot vijf maanden zichtbaar. Vaak is het zo dat na meerdere botox behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de drie tot zes maanden botox behandelingen nodig.

Nieuwsgierig geworden?
Heb je al langere tijd last van een hinderlijke fronsrimpel of andere lijntjes in het gezicht? Neem gerust contact op en laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.