13 januari 2021

Last van overmatig zweten?

Herkenbaar? Je hebt net een schoon shirt aan en je voelt alweer dat je begint te zweten. Natte oksels, zweetplekken, nare geurtjes. Het kan je flink onzeker maken. Maar er is zeker iets te doen aan overmatig zweten. Je kunt de oksels namelijk met een tijdelijke spierontspanner, die ook effect heeft op de zweetklier productie, laten behandelen. Hierdoor worden de zweetklieren tijdelijk sterk verminderd of helemaal niet meer actief.

De behandeling bij overmatig zweten:

Een behandeling tegen overmatig zweten duurt ongeveer 30 minuten en vindt plaats bij een cosmetisch arts. Eerst desinfecteren we de huid van het te behandelen gebied en plaatsen hele oppervlakkige injecties in de huid waar de zweetklieren zich bevinden. De tijdelijke spierontspanner begint langzaam in te werken en na enkele dagen zal het effect te merken zijn. Hierna zal de zweetproductie sterk verminderd tot uitgeschakeld zijn.

Wees gerust, het lichaam zal na zo’n behandeling niet op andere plekken gaan compenseren door daar extra te gaan zweten.

Het effect van de behandeling houdt gemiddeld ongeveer zes maanden aan, wat langer is dan een normale behandeling met een tijdelijke spierontspanner. De reden dat het effect zo lang aanhoudt, is dat het op een andere manier geïnjecteerd wordt en de dosis vele malen hoger is dan de dosis die wij gebruiken voor bijvoorbeeld het behandelen van de frons.
Bijwerkingen van de behandeling zijn er, op wat blauwe plekken na, vrijwel niet. Het is belangrijk om je tot vier uur na de behandeling aan een aantal instructies te houden. Na deze tijd kun je alle dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Wordt het tijd om af te rekenen met dat hinderlijke zweten? Neem gerust contact met mij op en laten we kijken wat ik voor je kan betekenen.

Last van overmatig zweten?