14 januari 2021

Traangoot behandeling

Last van donkere kringen of wallen onder de ogen? Een traangootbehandeling kan uitkomst bieden. Een traangoot is het geultje wat loopt vanuit de binnenste ooghoek richting en soms over de wang.
De traangoot ontstaat vooral door volumeverlies ten gevolge van het ouder worden, maar kan ook al vanaf je jeugd van nature aanwezig zijn. Dit volumeverlies is een belangrijke oorzaak voor donkere kringen (extra schaduwvorming) en wallen onder de ogen.

Andere oorzaken kunnen zijn: nogal uitgesproken jukbeenderen, leeftijd (dunnere huid), stress, slecht slapen of vermoeidheid (bleke tint van de huid), roken en alcohol, bepaalde ziektes die donkere kringen kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld ijzergebrek, Vitamine B12- of vitamine K gebrek, leveraandoeningen) en het hebben van een bepaalde huidtint (hyperpigmentatie bij de donkere huid, doorschemerende bloedvaatjes bij de lichte huid).

Wat zijn de behandelmogelijkheden?
In het grootst aantal van de gevallen bestaat de behandeling uit het aanvullen van het volumetekort met een filler. Dit is een gel van een lichaamseigen stof, hyaluronzuur, die zorgt voor een natuurlijke correctie van het volume in de huid.

Het resultaat houdt gemiddeld 10-14 maanden aan en is o.a. afhankelijk van hoe snel je lichaam het hyaluronzuur weer opneemt. Bij afname van het volume kan je door een touch-up behandeling het volume weer aanvullen.

Een behandeling duurt meestal 15-20 minuten en is vrijwel pijnloos.

De hyaluronzuur-filler is volledig biologisch afbreekbaar en veilig voor het menselijk lichaam. Een zeer kleine groep mensen (kleiner dan 0,1%) heeft wel eens een allergische reactie gehad.
Bijwerkingen kunnen bestaan uit roodheid, zwelling of een lichte bloeduitstorting. Allen zijn na een aantal dagen weer verdwenen.

Het resultaat is het beste na een dag of 10 te zien. Het volumeverlies is hersteld, er is een mooie overgang ontstaan van onderooglid naar jukbeen en er is minder schaduw. Dit zorgt voor een minder vermoeide en frissere, jeugdiger uitstraling.

Wil je meer weten over de traangootbehandeling? Neem contact met mij op en ik beantwoord al je vragen!

Traangoot behandeling